neděle 28. června 2015

Nákupy: červen 2015

Ahoj.

Dnes bych vám ráda ukázala svoje kosmetické nákupy v měsíci červnu. Není toho opět nijak mnoho, protože se snažím držet a nenakupovat kosmetiku, kterou nutně nepotřebuji. Koupila jsem si ale už dvě věci ze svého wishlistu a musím říct, že jsem zatím velice spokojená.


Alverde deodorant s vůní bergamotu a máty

Na kuličkové deodoranty od Alverde jsem četla docela pozitivní recenze, takže jsem si ho na léto pořídila. Je to hodně tekutý bílý krémík, který mě ze začátku trochu vyděsil a bála jsem se, že budě dělat skvrny na oblečení. Přestože docela dlouho trvá než se vstřebá, tak skvrny nedělá a nanášení mi není nijak nepříjemné. Mátu z něho necítím, voní spíš hořce citrusově po bergamotu. Je to deodorant, takže na rozdíl od antiperspirantů pocení nijak nezabraňuje, ale opravdu předchází jakémukoliv zápachu. Zatím jsem tedy velice spokojená a těší mě i fakt, že je bez aluminiových solí. V DM seženete několik vůní těchto deodorantů za cenu 74 Kč.



Bourjois tvářenka v odstínu 85 Sienne

Z eshopu Alza.cz  jsem si k objednávce přihodila tvářenku od Bourjois. Jednu v odstínu 33 Lilas D'Or už doma mám a chtěla jsem vyzkoušet další. Lilas D'Or mám ráda, protože má krásnou barvu a úžasně voní. Bohužel je hodně špatně pigmentovaná a práce s ní je nadlouho, protože se musí vrstvit, aby byla na tváři vůbec patrná. Zajímalo mě, jestli to bude případ i jiných odstínů a bohužel je. Sienne byla při prvním použití krásně pigmentovaná a já byla nadšená. Po setření první vrstvičky (asi tak po třetím použití) se to však změnilo a je teď stejně těžké se s ní nalíčit jako s Lilas D'Or :-( Barva je to ovšem opět krásná. Je to něco mezi bronzerem a tvářenkou a navíc je zcela matná. Na tváři je velice přirozená a vůní stejně krásně jako můj první kousek. Balení je supr rozkošné, ale špatná pigmentace mě od nákupu dalších tvářenek od Bourjois odrazuje. Koupila jsem ji za 149 Kč.


Ebelin houbička na makeup

Prvním splněným přáním z mého wishlistu je ebeliňácká verze slavného Beauty Blenderu, který určitě dobře znáte. Nikdy mě houbičky na makeup nijak nezaujaly, ale moje oblíbená youtuberka TiffanyD je tolik let opěvuje, že jsem si musela koupit alespoň tuto napodobeninu z DM. Prvotní pochybnosti vystřídalo nadšení. S houbičkou se mi skvěle pracuje a výsledný makeup je neuvěřitelně přirozený. Od té doby, co jsem si ho pořídila (asi 14 dní) nenanáším makeup ničím jiným a můj F82 od Sigmy jen smutně kouká ze stojanu na štětce. Houbičkou nanáším i krémovou tvářenku a dokonce i pudr a nemůžu si ji zatím vynachválit. Jen na korektor pod očima se mi zná až příliš velká a stále ho radši nanáším štětcem od Yves Rocher. Houbička mě dokonce zaujala natolik, že hned, jak se ke mně dostane sleva do Sephory, hodlám si koupit i originální Beauty Blender a porovnat je. Tuto houbičku seženete v DM za asi 130 Kč.


Ebelin podivná gumová placka na čištění pleti

Momentálně hodně oblíbená záležitost na spoustě blogů. Pomocí čistící pěny a této houbičky odličuji pleť ve sprše a zatím mě to dost baví :) Čistítko je velice jemné a na pleti příjemné, takže za asi 70 Kč se vyplatí ho zkusit.


Missha Signature Real Complete BB Cream a Perfect Cover BB Cream


Na Signature Real Complete jste si mohli přečíst už před nějakou dobou recenzi, a tak možná víte, že je to můj nejoblíbenější makeup. Tentokrát jsem ho objednala přímo z eshopu Missha.cz v menší 20ml verzi a k němu přihodila stejně velkého brášku Perfect Cover. Zatím v nich tedy nevidím nijak velký rozdíl kromě nepatrné odlišnosti v odstínech (přestože mám oba v odstínu 21), který ale po rozetření není skoro znatelný, a výše SPF. Na léto jsem si schválně pořídila Perfect Cover, jehož ochranný faktor proti slunci je 42.  Cena je 196 Kč za tuto menší verzi Perfect Coveru a 254 Kč za  Signature Real Complete.



Zleva: Signature Real Complete, Perfect Cover
Zleva: Signature Real Complete, Perfect Cover
Saloos květinová voda Meduňka

Pokud čtete můj blog, tak mojí zálibu v těchto vodách určitě znáte. Šplíchám je na sebe prakticky furt :) Meduňku už jsem jednou měla a teď ji mám zas.


Tak co říkáte na mé nákupy? Máte doma houbičku na makeup od Ebelin nebo dokonce Beauty Blender? Jste s ním spokojené, nebo dáváte radši přednost štětcům?

13 komentářů:

  1. Nemám ani jednu věc..Já raději make up nanáším štětcem. Teď mám ale make up který je nejvhodnější na naášení prsty.. Potřebovala bych ale spíš nějaký lepší štětec na make up.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem preferovala štětce, mám jich doma hromadu a pořád vím o dalších, které bych si pořídila :) Škoda, že je většinou musím kupovat online, abych byla opravdu spokojená. Houbička mě ale neskutečně překvapila a opravdu mě baví. Každopádně by bylo fajn, kdyby se daly v i v drogerii sehnat štětce na makeup, které by byly skutečně dobré.

      Vymazat
  2. Zaujal ma deodorant a kvetinova voda. Vrubkovanu gumu na cistenie pleti som mala volakedy davno. Vtedy to bolo sucastou nejakeho cistiaceho gelu od Garnieru, ale nezaujalo ma to tak, aby som taketo nieco pravidelne pouzivala.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pokud jsi měla doma čistící gumu u Garnieru, který popisuji ve svém článku o nejhorších produktech za rok 2014, tak to se ti ani nedivím, že tě nezaujala, protože to nebyl čistící gel, to byl satan v piksle.
      Každopádně minimálně tu pleťovou vodu ti rozhodně doporučuji vyzkoušet. Chystám o nich v blízké budoucnosti samostatný článek :)

      Vymazat
  3. Já mám tvářenky od Bourjois ráda. Mám dva odstíny a jsem spokojená. S tou pigmentaci to není zase tak tragické, jen je třeba použít hrubší štětec. Na ten s přírodními chlupy se hold moc nechytá. Já vždy nepatrně nehtem "rozryji" povrch tvářenky a pak jde nabírat krásně. Člověk na ní musí hold vyzrát :) BBčka od Misshy mám moc ráda. Především Perfect Cover je můj favorit, na léto mám ráda jeho odstín 27, který je pro mě jako dělaný :D Díky za tip na houbičku. Nikdy jsem make-up houbičkou nenanášela, ale možná by to nebylo na škodu vyzkoušet.

    Radu - Narozeninová GIVEAWAY o kosmetický balíček za 2700 Kč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky povrch tvářenky utřu papírovým kapesníkem a pak je to taky lepší. Přesto mi to vadí, protože s jinými tvářenkami tenhle problém nemám. Houbička je fajn, je ale potřeba ji namočit před použitím, jinak její používání nemá v podstatě smysl. To ale určitě víš :)

      Vymazat
  4. Ta houbička na make-up od Ebelin mě taky už delší dobu dost láká, tak jí asi budu muset konečně taky vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ji, já jsem opravdu spokojená, můj makeup nebyl nikdy přirozenější. Ještě mě právě zajímá srovnání s Beauty Blenderem, musím si ho pořídit :)

      Vymazat
  5. Tak to teda zírám, že ten deodorant Alverde funguje. Já tyhle kuličkové moc v lásce nemám, nějak na mě nefungují. Momentálně jsem si pořídila Rexonu Maximum Protection a jsem poměrně spokojená. Chtěla bych také přejít na nějaký přírodní, ale bohužel si myslím, že fungovat nebudou. Protože já a kuličky.... to je konec. :D Jinak ten sprej Saloos mám moc ráda. Měla jsem růži a levanduli.

    Monča z blogu KOSMETICKÉ RECENZE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde pro mě funguje výborně jako deodorant. S Rexonou Maximum Protection určitě srovnávat nejde, protože ten na rozdíl od Alverde zabraňuje pocení. Já jsem si taky myslela, že kuličku nesnesu, ale kupodivu mi vůbec nevadí.

      Vymazat
    2. Ale poměrně jsi mě nalákala, asi ho někdy vyzkouším! :)

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...