sobota 26. září 2015

Jak doma pálíme Yankee Candle

V dnešním článku se podíváme na to, jak se u nás doma pálí svíčky od Yankee Candle. Chtěla bych vám také sdělit pás svých zkušeností a poznatků týkajících se jak vosků, tak svíček, které by vám mohly pomoci vybrat si správné doplňky k vašim svíčkám Yankee Candle.


Vzhledem k tomu, že máme doma docela hodně vosků, je samozřejmě potřeba vlastnit i vhodnou aromalampu. Ta, kterou vidíte na fotografii je mého bratra a já si ji půjčuji, protože jsem ještě nebyla schopná pořídit si vlastní. Dřív jsem mývala takovou maličkou, do které se vešla sotva půlka vosku. Takovou bych vám ale nedoporučovala, protože vosk je v ní nízko nad plamenem čajové svíčky a v kombinaci s tím, že je ho tam málo, dochází často k jeho přepalování. Doporučuji tedy aromalampy s velkou plochou pro rozpouštění vosku. Také je dobré podívat se na to, jestli je plocha pro vosk dostatečně hladká. Dle mých zkušeností jde vosk po zaschnutí "vydloubnout" daleko snadněji z hladkého kalíšku než například z neglazované keramické aromalampy, kterou vlastní moje mamka. Bratrova aromalampa není oficiálním doplňkem k Yankee Candle voskům a jedná se o poměrně obyčenou, levnou, přesto ale pěknou a funkční aromalampu.


Pokud jste propadli Yankee Candle, určitě jste už zkoušeli votivní svíčky. Cenově jsou na tom zhruba stejně jako vosky, voní docela dlouho, často ale méně intenzivně, což ne vždy je na škodu. K takové svíčce je ale důležité vybrat si i správný svícen na votivní svíčku. Na oficiálních českých stránkách Yankee Candle najdete takových svícnů poměrně širokou nabídku. My  jsme ve výprodejích dva z těchto svícnů nakoupili.

První je mé mamky a je překrásný. Jedná o svícen na vysoké noze zdobený podzimními motivy a falešným popraskáním povrchu. Celý je ze silného skla a působí opravdu luxusně.


Druhý svícen je bratra a opět se jedná o podzimní kolekci doplňků. Svícen je zdobený skleněnou mozaikou a motivem javorových listů. Po zapálení svíčky lístek svítí.


Při výběru svícnů na votivní svíčky je potřeba dbát na to, aby svícen nebyl votivce "příliš velký." Pokud je mezi svíčkou a stěnami svícnu moc místa, nemusí se vám votivka vypálit až do konce a vy tak budete zbytečně vyhazovat kus nedopálené svíčky.


Můj svícen na votivku je úplně obyčejný svícen na čajovou svíčku. Náhodou jsem zjistila, že do něho votivka přesně padne a vypálí se až do poslední kapky vosku.


K pálení svíček a vosků od Yankee Candle tedy není potřeba mít oficiální značkové vybavení a vystačíte si i s obyčejným svícínkem a aromalampičkou. Pokud ale nechcete zbytečně plýtvat penězi, když se vám vosk připálí a votivka nedohoří, zamyslete se nad tím v čem své vosky a svíčky pálíte. Díky vhodným doplňků totiž můžete ze svých vosků i votivek vytáhnout to nejlepší.

V čem pálíte své vosky a votivní svíčky vy?



2 komentáře:

  1. Super dobré rady a typy. Potřebuji si pořídit aromalampu s větším kalíškem na vosk, tu co mám se na to moc nehodí a jak říkáš je moc nízko nad voskem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky si potřebuji koupit aromalampu, abych si ji nemusela pořád půjčovat.

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...