sobota 24. října 2015

Recenze: levná tělová a vlasová kosmetika od Bione Cosmetics

V dnešní recenzi se blíže podíváme na českou kosmetiku Bione. Tato značka je poslední dobrou na blozích hodně populární, a proto jsem se rozhodla si objednat a vyzkoušet hned několik jejích kosmetických produktů.


Na tomto blogu už se jedna taková recenze objevila a týkala se šamponu Exclusive, který jsem měla moc ráda. Recenzi najdete zde.

Po předchozích problémech s pleťovou kosmetikou této značky, o kterých jsem psala v tomto článku, jsem se rozhodla objednat několik přípravků na vlasy a tělo.

Nejdříve jsem si myslela, že žádný z těchto výrobků neobsahuje silikony, parabeny, ropné produkty, syntetická barviva apod., ale ukázalo se že v bezoplachovém luxusním kondicionéru Exclusive silikony jsou.

Regenerační kondicionér Keratin (260 ml/cca 60 Kč)

Po skvělé zkušenosti s Bione šamponem, jsem sáhla po kondicionéru. Tentokrát se jedná o řadu Keratin s panthenolem a vitamínovým olejem z obilných klíčků. Kondicionér svými vlastnostmi určitě patří k těm lepším, protože vlasy hezky vyhladí a hydratuje. Jeho kvality ovšem zabíjí příšerný zápach, o které výrobce mluví jako o "sirné" vůni.  Ta je opravdu jen pro otrlé. Mně osobně to připomíná hnůj, jímku a tlení všeho možného. Prostě něco, co z vlasů cítit nechcete a že to cítit je. Ještě dlouho po umytí se můžete kochat tím, že vám kštice čpí jako TOI TOIka třetí den hudebního festivalu. Díky tomu už si z řady Keratin nic nekoupím.

Hodnocení: 5/10

Složení:
AQUA, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL OLEATE, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, PANTHENOL, LECITHIN, LACTID ACID, QUATERNIUM -87, ACETYL CYSTEINE, PHENOHYETHANOL, WHEAT GERM GLYCERIDES, PARFUM, HYDROLYZED KERATIN, CETRIMONIUM CHLORIDE.



Bezoplachový kondicionér Exclusive (260ml/cca 60Kč)

Můj oblíbený šampon od této značky byl právě z řady Exclusive. Proto jsem se rozhodla zkusit i bezoplachový kondicionér a opět jsem spokojená. Po umytí si trochu kondicionéru naliji do dlaně, vetřu do vlasů, rozčešu a těším se z hladkých, snadno rozčesatelných vlasů. Konzistence tohoto přípravku je oproti jiným kondicionérům dost řídká, ale to asi nijak nevadí. Na rozdíl od řady Keratin, tento kondicionér i krásně voní. Rozhodně mohu doporučit.

Hodnocení: 8/10

Složení:
ALCOHOL DENAT., GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, METHOXY PEG/PPG-7/3 AMINOPROPYL DIMETHICONE, DIMETHICONE, LACTID ACID, PARFUM, AZELAIC ACID, CYSTEINE, DIMETHICONOL, UBIQUINONE, TAURINE, CAFFEIN, PANTHENOL, PHENOXYETHANOL.



Bezoplachový kondicionér Cannabis (260ml/cca 80 Kč)

Tento kondicionér je ve formě spreje, což výrazně usnadňuje jeho aplikaci. Co se účinků týče, tak jsem nadmíru spokojená. Po umytí ho jen nastříkám do vlhkých vlasů, které se pak snadno rozčesávají, jsou krásně hladké a přitom vzdušné a nezatížené. Jeho vůně je poměrně jemná a příjemná. Opět mohu jedině doporučit a z řady Cannabis si ráda ještě něco koupím.

Hodnocení: 10/10

Složení:
ALCOHOL DENAT., ACETYL CYSTEINE, CETRIMONIUM CHLORIDE, QUATERNIUM-87, PARFUM, HYDROLYZED KERATIN, CANNABIS SATIVA LEAF EXTRACT, PANTHENOL, PHENOXYETHANOL, C.I. 19140, C.I. 42051.



Výživné tělové mléko Levandule (500 ml/ 50 Kč)

Hezky roztíratelné a docela příjemně vonící tělové mléko, které vzhledem ke své nízké ceně a obřímu balení se určitě vyplatí. Není to nic pro extra suchou pokožku, ale normální bude spokojená. Ráda bych zkusila i jiné vůně.

Hodnocení: 8/10

Složení:
AQUA, HYDROGENATED COCONUT OIL, ETHYLHEXYL STEARATE, GLYCERYL STEARATE SE, CETYL ALCOHOL, GLYCERIN, STEARIC ACID, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, ACRYLATES/VINYL ISODECANOATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYDROXIDE, PANTHENOL, TOCOPHEROL, ALLANTOIN, SORBITAN CAPRILATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, XANTHAN, CARBOMER, PHENOXYETHANOL, PARFUM.



Pleťový krém pro celou rodinu s univerzálním použitím (260 ml/ 50 Kč)

Docela milý krém, hutný a přesto lehký a nemastný. Na obličej jsem ho nezkoušela, ale na tělo nebyl vůbec špatný. Opět obrovské balení za směšnou cenu. Vůně neurazí, nenadchne. Klidně bych zkusila i jinou variantu tohoto krému (př. Med, Oliva, Cannabis...).

Hodnocení: 8/10

Složení:
AQUA, HYDROGENATED COCONUT OIL, GLYCERYL STEARATE SE, ETHYLHEXYL STEARATE, STEARIC ACID, CETYL ALCOHOL, GLYCERIN,  BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, PANTHENOL, SODIUM HYDROXIDE,  ALLANTOIN, XANTHAN GUM, SODIUM CARBOMER, ACRYLATES/VINYL ISODECANOATE CROSSPOLYMER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, SORBITAN CAPRILATE, TOCOPHEROL, PARFUM, PHENOXYETHANOL.





Vlasovou a tělovou kosmetiku od Bione Cosmetics tedy hodnotím víc než kladně. Především produkty na vlasy stojí za vyzkoušení. Rozhodně hodlám nakupovat tuto kosmetiku dál a určitě vám dám zase příště vědět, jak si u mě tato značka vede.
Kondicionér Cannabis jsem koupila v supermarketu BILLA, ostatní produkty jsou z e-shopu vmd drogerie.

Vy mi můžete napsat, jestli a co jste od Bione vyzkoušeli vy.





14 komentářů:

  1. Bolo by fajn, keby si v recenzii uviedla aj zlozenie. Konkretne ma zaujima Cannabis bezoplachovy kondicioner.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Složení výrobků se pokusím v nejbližší době doplnit, když je o něho zájem. Zatím ti sem napíšu složení bezoplachového kondicionéru Cannabis.
      Ingredients: ALCOHOL DENAT., ACETYL CYSTEINE, CETRIMONIUM CHLORIDE, QUATERNIUM-87, PARFUM, HYDROLYZED KERATIN, CANNABIS SATIVA LEAF EXTRACT, PANTHENOL, PHENOXYETHANOL, C.I. 19140, C.I. 42051.

      Vymazat
    2. Vdaka. Ja som vyskusala pletovy krem Cannabis a bola som spojna. Znacka vyzera zaujimavo.

      Vymazat
  2. Zápach některých výrobků Bione je šílený. Můžu vřele doporučit alespoň pro vyzkoušení tu řadu Cannabis. Tolik nepáchne, výrobky jsou šetrnější, odvedou dobrou službu a je fajn vyzkoušet něco jiného než běžné známé šampony v Dmku apod. drogeriích

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, z řady Cannabis určitě ještě něco vyzkouším.

      Vymazat
  3. Od Bioné jsem zatím měla jen pleťový krém. Byl celkem dobrý. Ten smard ala Toi Toi musí být teda katastrofa, to bych hned hodila do koše :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to peklo, přiznávám, že mě to od používání dost odrazuje.

      Vymazat
  4. Dobrý den, ten nehezký zápach se vyskytuje jen v některých výrobcích s obsahem keratinu a je způsobený záměrně přidanou aminokyselinou Cystein, která reaguje s vlasovou bílkovinou a vlasy nádherně zcelí, zpevní a zregeneruje. Bohužel je cítit.
    BIONE kosmetika není stejně jako dnes žádná jiná evropská kosmetika nesmí být ze zákona na zvířatech testována !! K tomu co u Bione znamená to Bio, to se prosím laskavě podívejte na stránku :
    www.bionecosmetics.cz a zde si vyhledejte BIO deklaraci a tam je přesně uvedeno, co firma pod tím svým BIO nabízí a také plní. petr slezák

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den. To, že zapáchá pouze jeden z výrobků, které jsem zkoušela, píši i ve své recenzi. Naopak tělový krém Levandule i řada Exclusive podle mě voní velmi příjemně. Nicméně nevidím nic špatného na tom, že jsem měla potřebu své čtenáře upozornit, že regenerační kondicionér Keratin zapáchá bez ohledu na to, čím je to způsobeno. Zkrátka mi to znepříjemňuje jeho používání.
      Že dnes nesmí být žádná evropská kosmetika testována na zvířatech testována, je mi známo a nijak to ve svém článku nevyvracím. Co se týče označení Bio, tak si nejsem jistá, na co v mém článku reagujete. Záměrně jsem vyfotografovala zadní stranu obalů, aby si čtenáři mohli přečíst, které výrobky uvádějí, že jsou vyrobeny v BIO formulaci. Opět nijak nezpochybňuji, že by firma neplnila požadavky BIO produktů. U bezoplachového kondicionéru Exclusive jsem se pouze mylně domnívala, že neobsahuje silikony, takže jsem to také ve svém článku uvedla.

      Vymazat
    2. Jenže deklarace Bio není certifikát. Tuto kosmetiku budu kupovat, až ho bude firma mít.

      Vymazat
  5. Dobrý den,
    vedeme zde příjemný dialog.Jen ještě něco k těm silikonům. Bione kosmetika je téměř strikně odmítá až asi 3-4 výrobky, jedná se o intimní lubrikant a o některé vybrané bezoplachové kondicionéry na vlasy, zde je potřeba dosáhnout silně kondicionačního efektu s velmi malým množstvím nějaké látky a to bohužel, zde, se nedaří ničím jiným než silikonovým derivátem, ale pozor, v celém výrobku ho je jen 0,3 %. !!Pak se ještě vyskytuje ve dvoufázovém očním odličovači, ale zde se zase jedná o rychle těkavý silikon, který se po chvíli zcela odpaří a do odpdních vod se nedostává, tak to snad není tak zlé. Jinak dalších asi 250 typů kosmetických výrobků BIONE žádný silikon neobsahuje.A něco k té parfemaci. Tím že se zde používají parfémové kompozice výhradně bez jakýchkoliv alergenů, tak se škála těch vůní bohužel výrazně omezila a proto ta vůně někdy není úplně super, ale zase je pro pleť spotřebitelů perfektní, nedráždivá. Zdravím
    petr Slezák

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, děkuji za vaši reakci. Že Bione "téměř striktně odmítá" silikony mi přijde jako poměrně legrační formulace, protože si nejsem jistá, jestli lze být v něčem "téměř" striktní, ale myslím, že chápu, co tím chcete říct. Každopádně vám děkuji za všechny informace o značce Bione, které jste mně i mým čtenářům poskytl a přeji vám pěkný den.

      Vymazat
    2. Výrobky Bione dost často obsahují látku zakázanou v CPK kosmetice Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer. Můžete to nějak vysvětlit?

      Vymazat
  6. Tak já jsem si koupila od Bione myslím jenom 2 výrobky:
    Vlasová voda Bříza a Panthenol - někdo by si mohl říct, že bříza je taková obyčejná, levná, ale tento přípravek krásně voní a pomáhá mně rozčesat vlasy.
    A 2. výrobek sem snad ani nepatří, ale také je od Bione: Odlakovač na nehty ostužina - slušně odlakovává a voní - nevím sice, jestli po ostružině, ale voní mně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...