sobota 12. prosince 2015

Srovnání pigmentací čokoládových paletek očních stínů (Too Faced vs. I ♥ Makeup)

Zrcadlo, zdrcadlo, řekni, která z čokoládových paletek je pigmentovanější? Semi-Sweet Chocolate Bar od Too Faced nebo paleta I ♥ Chocolate od značky I ♥ Makeup?

Zleva: Too Faced, I ♥ Makeup
Na paletu Semi-Sweet Chocolate Bar jsem už psala recenzi, kterou najdete tady a ve které jsem se vás ptala, jestli máte zájem o článek se srovnáním pigmentace stínů Too Faced se stíny  v paletě I ♥ Chocolate. V dnešním článku tedy očekávejte především fotky se swatchi stínů z obou paletek.

I ♥ Chocolate je napodobeninou slavné palety Chocolate Bar od Too Faced. Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar je druhou, novější verzí zmíněné palety od stejné značky.

Zleva: Too Faced, I ♥ Makeup
Stíny v paletě  I ♥ Chocolate focené s bleskem
Stíny horní řady: You Need Love, Piece Me Together, One More Piece, Love Torn, Stolen Chocolate
Stíny prostřední řady: Thank Froday, More!, Pleasure Firl, Meet Chocolate, Unforgivable, Love Divine
Stíny spodní řady: Smooth Criminal, Chocolate Love, You Need More, What A Way to Go, Endorphins Ready!
Stíny v paletě  I ♥ Chocolate focené bez blesku
Stíny v paletě Semi-Sweet Chocolate Bar focené s bleskem
Stíny horní řady: Licorice, Coconut Créme, Nougat, Truffled, Hot Fudge

Stíny prostřední řady: Cocoa Chili, Pink Sugar, Puddin', Blueberry Swirl, Peanut Butter, Frosting
Stíny spodní řady: Rum Raisin, Mousse, Caramel, Bon Bon, Butter Pecan
Stíny v paletě Semi-Sweet Chocolate Bar focené bez blesku
Protože se jedná o srovnání pigmentací stínů, tak se na to vrhneme. Nefotila jsem úplně všechny stíny v paletách, jen výběr různých finishů - od matných, přes shimmer, po ty s většími třpytkami.

Matné odstíny
Matné odstíny mi přijdou v obou paletkách velice dobré, ale Too Faced má přeci jen maličko sametovější povrch stínu. Světlejší stíny jsou bohužel na mé bledé pleti hůř viditelné, i když nejsou vůbec špatně pigmentované. Přesto jsou na tom tmavší odstíny trochu lépe. Kvalita matných stínů v obou paletách mi přijde víceméně srovnatelná.

Srovnání tří matných stínů z každé palety, zleva: Too Faced (Licorice, Coconut Créme, Nougat), I ♥ Makeup (Stolen Chocolate, You Need Love, Meet Chocolate)
Matný odstín se zlatými třpytkami
U tohoto typu odstínů rozdíl vidím. Zatímco kvalita Too Faced zůstává stejná a stín je měkký a hebký, I ♥ Makeup má s těmito typy stínů maličko problém. Jejich stíny jsou sice také dobře pigmetované, jsou ale o poznání sušší a drobivější, což by mohlo ztížit jejich aplikaci na víčko.

Srovnání matného stínu se třpytkami každé palety, zleva: Too Faced (Cocoa Chili), I ♥ Makeup (Piece Me Together)
Odstíny se shimmerem
Lesklé odstíny mi připadají kvalitou v obou paletách skoro stejné. Většinou jsou krásně měkké a na pleti velmi intenzivní. Výjimkou je odstín Blueberry Swirl (modrá) z palety od Too Faced a Unforgivable (fialová) z palety od I ♥ Makeup. Oba tyto odstíny jsou hůř pigmentované a na pleti působí lehce našedlým dojmem.

Srovnání tří stínů se shimmerem z každé palety, zleva: Too Faced (Bon Bon, Butter Pecan, Blueberry Swirl), I ♥ Makeup (More!, Endorphins Ready, Unforgivable)
Srovnání zlatého a středně hnědého stínu se shimmerem z každé palety, shora: Too Faced (Caramel), I Makeup (Chocolate Love), Too Faced (Frosting), I Makeup (Smooth Criminal)

Celkově si tedy myslím, že úplně extra veliký rozdíl mezi stíny od Too Faced v paletě Semi-Sweet Chocolate Bar a stíny z palety I ♥ Chocolate od značky I ♥ Makeup není. Obě palety jsou podle mě dobré a používám je ráda. Přesto mám popravdě trochu blíž k Too Faced, protože se jedná o high end kosmetiku, paleta má hezčí balení, voní po čokoládě a navíc složení barev a celý koncept palety tato značka vymyslela. I ♥ Makeup tedy těží z úspěšnosti těchto čokoládových palet. Na druhou stranu ale i stíny v této o tolik levnější paletě jsou velmi dobré a nalíčíte se s nimi naprosto bez problémů. Rozhodnutí o tom, do které palety se tedy vyplatí investovat je zkrátka na každém z nás.

Jak se palety líbí vám?



9 komentářů:

  1. Obě paletky vypadá skvěle. Já bych asi sáhla po té od I ♥ Makeup, protože Too Faced je pro mě moc drahé.
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají zajímavě, ještě jsem takovéhle paletky neviděla :)
    www.letmemakeawish.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to zaujímavo. Najmä ten design paletky ale aj jej samotné farby.

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju novú adventnú GIVEAWAY o knihu ako si vyrobiť Anjelikov

    OdpovědětVymazat
  4. Obě jsou tak hezké, že bych ani nevěděla, kterou si vybrat dříve. U každé se mi líbí něco. Jenda má hezčí obal (TF) a ta druhá má zase pro mě zase hezčí stíny, které bych využila více než u té druhé asi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zas po pravdě není takový problém, protože první čokoládová paleta od Too Faced obsahuje právě velmi podobné odstíny jako I ♥ Makeup, takže pokud ti nevadí větší investice, doporučila bych kouknout po ní v Sephoře.

      Vymazat
  5. Paletku od TF jsem jednu dobu hodně chtěla, je nádherná;) I odstíny se mi líbí více, ale cenově je to úplně někde jinde, takže za to MR chválím:)

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne farby ešte v krajšej paletke. :)
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...