středa 23. prosince 2015

Vánoční tag 2015

Štědrý den je za dveřmi, a tak jsem si pro vás připravila odpovědi na otázky s vánoční tématikou. Většinu otázek jsem si dovolila převzít z blogu eM's Everyday Life a některé jsem posbírala z jiných tagů, které jsem v minulosti četla

Jaké je tvoje nejoblíbenější a nejméně oblíbené cukroví? 

Nejraději mám mandlové sušenky, které jsem našla vloni na Delicious blogu a letos mě hodně baví arašídovo-karamelové hvězdičky z vánočního Apetitu. Co naopak příliš nemusím, je jakékoli slepované nebo krémy plněné cukroví.

Jaké barvy pro tebe reprezentují Vánoce?
Především asi bílá, zlatá a stříbrná. Pak už je mi to celkem jedno, prostě jakákoli barva zkombinovaná s bílou, zlatou a stříbrnou na mě působí vánočně. Hlavně se všechno musí lesknout a třpytit.

Jaká je tvá nejoblíbenější vánoční vůně?

Vůně mandarinek. Přestože je příliš často nejím, tak zbožňuji, jak voní, když se loupou. No a pak taková ta vůně pečícího se cukroví.

Vyrábíš perníkovou chaloupku?
Letos poprvé ano. Perníčky se u nás doma už několik let nepekly, ale letos jsem to chtěla změnit a pustila se do nich. Postavila jsem i stromeček (z perníkových hvězdiček různých velikostí). Chaloupku jsem sice poslepovala a ozdobila, ale nepekla. Koupila jsem její stěny už hotové v Ikei. 



Co jíš během Štědrého dne? 
K snídani si většinou dávám vánočku, k obědu míváme zelňačku a k večeři tradičně rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem, na které nedám dopustit a pro mě k Vánocům prostě patří.

Bez jakého filmu si Vánoce nedovedeš představit?
Těch je asi hromada, ale určitě mezi ně patří oba díly Sám doma, Jak vytrhnout velrybě stoličku a z pohádek S čerty nejsou žerty a Princ a Večernice. Co se seriálu týče, tak se každý rok koukám na Mr.Beana. Epizody o Vánocích a Silvestru mě vždycky rozesmějí. Jestli něco naopak nemám ráda, tak je to Láska nebeská.

Jaké jsou tvé oblíbené koledy?
Všechny tradiční vánoční koledy mám moc ráda, ale nejsem úplně fanda takových těch moderních popových vánočních písní (českých ani zahraničních). Z koled mám asi nejradši Štědrý večer a Chtíc, aby spal. Každý rok se také těším na koledy z alba Sváteční Čechomor. Ráda poslouchám a prozpěvuji si i koledy anglicky mluvících zemí. Nejradši mám asi God Rest Ye Marry, Gentleman, 12 Days of ChristmasHark! The Herald Angels Sing nebo Carol of the Bells, kterou jsem poprvé jako dítě slyšela ve filmu Sám doma.





Začínáš kupovat dárky včas, nebo je necháváš na poslední chvíli?
Nikdy jsem popravdě neměla problém, že bych nestíhala nakoupit vánoční dárky. Většinou je nekupuji s extrémním předstihem, ale ani na poslední chvíli. Letos jsem výjimečně měla většinu nakoupenou a zabalenou už na začátku prosince.

Jaký dárek, který na tebe kdy čekal pod stromečkem, se ti nejvíce vryl do paměti?
Nejvíc vzpomínám na asi metrového plyšového Alfa, kterého mám schovaného doteď.

Zdroj obrázku
Co oblékání během Vánoc? Vedou u tebe pyžama, nebo sváteční oblečení?
Oblékám se spíš svátečně, ale hlavně pohodlně.

Nosíš během Vánoc jiný makeup, než po zbytek roku?

Na Štědrý večer si s líčením ráda vyhraji. Je to den, kdy můžu bez ostychu vytáhnout i třpytivější stíny a pořádně se vyřádit.

Punč, svařák, grog nebo vaječňák?
Všechno kromě grogu. Ale jen po troškách.

Kde slavíš Nový rok?
Dřív jsem ho pravidelně slavila s přáteli, v posledních letech jsem buď doma s rodinou nebo u přítele.

Po jakých chuťovkách na Silvestra nejvíce saháš?
Mám ráda jednohubky, na které dělám super mrkvovo-sýrovou pomazánku.

Dáváš si (a dodržuješ) předsevzetí?
Předsevzetí jako taková si nedávám, ale vždycky mám tak nějak v hlavě představu o tom, co bych se mohlo příští rok změnit a co na sobě zlepšit.

Jaké jsou vaše odpovědi na tyto otázky? Neváhejte mi některé napsat třeba do komentářů. Pokud jste podobný tag vypracovali na vašem blogu, nechte mi klidně v komentářích odkaz a já si odpovědi ráda přečtu :)

Přeji vám krásné a pohodové Vánoce.







6 komentářů:

  1. Hezký tag, věčeři si také nedokáži představit bez kapra. To jsem nevěděla že v Ikee se dají koupit stěny perníkového domečku, hmm pro mě tedy novinka.. Já narozdíl od tebe dárky kupuji na poslední chvíli ale nikdy se tím nestresuji, vždy vše perfektně stihnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla taky překvapená, když jsem ten perníkový domeček v Ikee viděla. Stál asi 69 Kč, což mi přišlo lepší, než kdybych ho měla péct sama :) Tak hlavně, že se nestresuješ. Nemám ráda, když si lidi kazí advent tím, že se stresují a nadávají.

      Vymazat
  2. Moc pěkný tag! Díky za vložené písničky, večer jsem si je pouštěla a navodily mi dobrou náladu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Mně umí také navodit dobrou vánoční náladu.

      Vymazat
  3. Ten plyšák na konci mě vážně rozesmál :)
    Chaloupka je krásná, i když z ikeii, zdobila si ji a to se taky počítá. Slepované cukroví taky moc nemusím.

    Budu ráda když koukneš na můj blog, začínám a každá podpora, byť jen komentář, nebo odběr přes GFC potěší :))
    fancy-ss.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě pobavila :) Na blog se určitě podívám, díky.

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...