středa 10. února 2016

Nákupy: leden 2016

Ahoj.
Přestože jsem si myslela, že po Vánocích mám z kosmetiky všechno, co potřebuji, nákupy za leden rozhodně nebyly malé. Zkusíme se na to tedy podívat.


Dermacol DUO oční stíny v odstínu 01 (po slevě necelých 100 Kč)
Chodila jsem okolo nich v drogerii dlouho a čekala na nějakou slevu. Nakonec se zadařilo, když bylo v Tetě 40% na dekorativku Dermacol. Stíny jsou skvěle pigmentované a odstín je to jedinečný. Používám je teď velmi často. Na fotografiích jsem se pokoušela zachytit různé odlesky hnědého stínu, tak snad je alespoň trochu vidět, jak je krásný.


Essence olej na rty v odstínu 01 If Kisses Were Show-Flakes... (asi 80 Kč)
Limitovaná edice Winter? Wonderful! Koupila jsem ho hlavně kvůli obalu. Obsah není špatný, je to takový lehounký růžový stain s olejovou texturou. Žádný zázrak, ale špatný také není.


Sephora Jumbo tužky na oči v odstínech 33 Secret Budoir a 04 Taupe (á 290 Kč)
Rozhodla jsem se využít akce 2+1 zdarma na dekorativní kosmetiku Sephora a vybrala si dvě tužky na oči a bázi pod flitry. Tělový odstín je matný a Taupe je krásná lesklá světle hnědá. Jednu hnědou už doma mám a tyhle tužky můžu jedině doporučit. Skvěle drží a jsou příjemně krémové.


Sephora báze Glitterguard Eyeshadow Primer 24HR (290 Kč)
Báze je sice pod třpytky, ale já ji používám pod stíny a zatím jsem naprosto unešená. Stíny zvýrazní perfektně a líčení drží naprosto bez problémů. Možná překoná i mou oblíbenou bázi od Milani.


Sephora odličovací tampónky (2 ks za 50 Kč)
Jedny z mých nejoblíbenějších tampónků, kupuji je opakovaně a jsem s nimi spokojená.


Lancome sada na oči (560 Kč)
Ve výprodejích jsem nemohla nechat tuhle sadu od Lancome, která obsahuje řasenku Doll Eyes, černou tužku na oči a miniaturu dvoufázového odličovače. Zatím jsem zkoušela jen asi dvakrát tu řasenku a zdá se být dobrá. Víc o ní asi později v nějaké recenzi.


Sephora voděodolné tužky na oči v odstínech 08 Sun tan a 07 Girl talk
Ukořistila jsem je v povánočních výprodejích za 100 Kč. Girl talk je přirozená světle růžová s většími stříbrnými třpytkami a Sun tan je taková teplá lesklá zlato-bronzová. Tužky mi hodně připomínají kvalitami jejich jumbo sestry, jen jsou prostě tenčí.

Yves Rocher tužka na oči v odstínu 10 Eukalyptus (asi 130 Kč)
Hodně jsem o těchto tužkách četla a musím říct, že jsou opravdu dobré, krémové a pěkně drží. Srovnatelné s těmi od Sephory. Barva je kovově smaragdová.


Thiery Mugler vůně Alien (vzorek)
Dostala jsem ho k nákupu v Sephoře a hodně jsem se na něj těšila, protože Alien je velmi populární vůní. Bohužel já asi zcela nepochopím proč, protože na mě je to vůně až příliš silná, těžká a příliš se mi nelíbí.


L'Oréal řasenka False Lash Superstar (199 Kč)
Koupila jsem ji na Alza.cz ve slevě. Hodně jsem od ní čekala a dost mě zklamala. Aplikace je zdlouhavá a výsledek pro mě velmi průměrný.


L'Oréal Brow Artist Plumper gel na obočí (139)
Asi nejlepší gel na obočí, který jsem zatím vyzkoušela. Aplikace je naprosto přesná, barva mi vyhovuje a gel dělá velice hezké a upravené obočí. Opět z Alzy.


Yves Rocher expresní odličovač na oči s chrpou (125 ml za asi 140 Kč)
Mnohokrát jsem o něm četla u Rendy z Ordinary Life. Odličuje opravdu dobře, ale na mě je asi až příliš mastný a myslím, že mi přeci jen trochu víc vyhovoval dvoufázový odličovač od Ryoru.


Yves Rocher denní hydratační zklidňující krém (50 ml)
Došel mi u přítele krém a nechtěla jsem nic drahého, tak jsem se rozhodla zkusit další od Yves Rocher. S 50% slevou byl za necelých 200 Kč. Je velmi lehký a příjemný. Jeden krém už jsem od Yves Rocher měla a přišel mi naprosto stejný jako tento, přestože byl pro suchou až velmi suchou pleť. Vyhovuje mi, ale trochu mě znervózňuje, že dva krémy od stejné značky na různý typ pleti jsou od sebe rozeznatelné snad jen parfemací a trochu jiným zbarvením.


Yves rocher mono stín v odstínu 13 Brun Cacao a hydratační krémová rtěnka v odstínu 73 Rose Thé
Dodatečný vánoční dárek od kamarádky. Stín je se shimmerem, je čokoládové barvy a jeho pigmentace není vůbec špatná. Rtěnka je v přirozeném tmavě nude odstínu lehce do cihlova a obsahuje jemný zlatý shimmer. Na rtech je velmi příjemná a krémová. Má výraznou parfemaci, která mi připomíná krémy od Nivei.


Avon houbička na make-up (99 Kč)
Že mám ráda houbičky na make-up, to víte, dělala jsem na ně poměrně obsáhlou recenzi. Chtěla jsem zkusit zase něco nového a tentokrát to byla chyba. Houbička je velmi tuhá (daleko tužší než ta od Ebelin) a vůbec mi na make-up nevyhovuje.


For Life and Madaga Balance krém (50 ml za 395 Kč)
Krém mi došel nejen u přítele, ale i doma. Tento krém jsem měla už ve vzorečku a psala jsem vám, že ho chci v plném balení. Stalo se. Krém vypadá docela luxusně, má pumpičku (hurá!) a je opravdu skvělý, hydratační a moc se mi líbí, jak voní.


Štětec na oční stíny z AliExpressu (asi 30 Kč)
Očekávala jsem klasický plochý štětec na nanášení stínu přes celé pohyblivé oční víčko a přišel mi spíš takový zploštělý blending brush. Nevadí. Jinak je fajn a určitě ho využiji.


Yankee Candle vosk Cinnamon Stick (55 Kč)
Velmi silná vůně skořice. Hezká, ale po chvíli musím svíčku sfouknout, protože tenhle vosk je opravdu až příliš silně parfemovaný.


Za leden toho tedy opravdu nebylo málo. Na druhou stranu mi ale došly dva krémy a řasenky a bez těch přece žít nemohu :D

Zaujalo vás něco z mých lednových nákupů?




14 komentářů:

  1. Mám ten olejíček na pery od Essence a tiež ma najviac zaujal obal, vyzerá proste luxusne. Nosím ho v kozmetickej a taštičke a určite to nie je olej na pery, aj ťažko určiť čo, ale rada ho používam :).
    Taktiež preferujem krémy s pumpičkou resp. v tube, nerada strkám prsty do krému, najmä keď mám problematickú pleť.
    Ešte som sa chcela spýtať na tie makrónky - to sú tie gumy na gumovanie z Ali? Lebo sú úplne ňuňu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty makronky jsou z AliExpressu a nejsou to gumy, ale takové plastové mini krabičky, které se dají využít třeba na naušnice nebo prstýnky.

      Vymazat
    2. Aha, už viem ktoré, tie mám vo wishliste, už len čakám kedy skončia ich sviatky :D Ďakujem za odpoveď :).

      Vymazat
  2. tamponky Sephora mám moc ráda. Naopak odličovač YR mi vůbec nesedl. Jsem zvědavá na houbičku Avon

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odličovač od YR mě zatím moc nepřesvědčil a houbička od Avonu je v porovnání s těmi, které mám doma rozhodně o dost horší.

      Vymazat
  3. stíny od Dermacolu si chci taky pořídit, už jsem na ně koukala a mají fakt skvělou pigmentaci i super efekt :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu mě překvapilo, že Dermacol umí udělat tak pěkné a kvalitní stíny. Škoda, že není větší výběr.

      Vymazat
  4. Já mám ty dermacolí stíny a mám je moc ráda, a to už je co říct, protože jsem stínový maniak, co má očních stínů pěknou sbírku. :) Taky mám v zásobě koupenou tu sephoráckou bázi, tak jsem na ni zvědavá. Čekám s otevřením, dokud nevypotřebuju současnou od Urban Decay, což už bude asi brzo, protože mi poslední zbytky v tubičce začaly tuhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaká je ta od Urban Decay? Také jsem o ní uvažovala.

      Vymazat
    2. Mám ji moc ráda, někde na blogu mám prehistorické srovnání s Artdeco. Mně se hodně potí víčka a skoro nic mi na nich bez dobré báze nevydrží. UD dokáže stíny hezky zvýraznit a zdvojnásobit jejich výdrž. Ale slyšela jsem, že někomu Sephora vyhovuje víc, tak jsem zvědavá, jestli bude lepší. Já si kupovala UD na feelunique v cestovním balení, to mě vyšlo jen na cca 300 korun.

      Vymazat
    3. Děkuji za odpověď, na srovnání na tvém blogu se podívám.

      Vymazat
  5. Nooo trochu jsi to s nákupy přehnala, ne dělám si srandu :-D . Balance krému od For life Madaga jsem ani já neodolala a mám z něj též dobrý pocit. Gel a štětec vypadají také dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to, že je po vánocích, tak jsem to opravdu přehnala, o tom není pochyb :) Na druhou stranu jsem si ve výprodejích nekoupila jediný kousek oblečení.

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...