sobota 20. února 2016

Recenze: Hydratační krém Nobela od značky Nobilis Tilia

Dnes si dáme recenzi na krém od české značky Nobilis Tilia, který jsem zakoupila v září na veletrhu Beauty and Spa.


Nejdříve si řekneme něco ke značce samotné. Nobilis Tilia se na svých stránkách označuje jako česká terapeutická kosmetika, což podle jejich popisu je zřejmě kosmetika využívající ve svých produktech rostlinné éterické oleje. Jedná se tedy o přírodní kosmetiku, jakou by měl být například i Ryor nebo Yves Rocher. Nobilis Tilia ale na rozdíl od výše jmenovaných vlastní certifikát CPK (Certifikovaná přírodní kosmetika) a CPK Bio (stejné vlastní i značka Saloos), které přesně udávají, jaké suroviny smí nebo nesmí kosmetický produkt obsahovat (zdroj). Něco víc o přírodní kosmetice se můžete dočíst buď na stránkách Nobilis Tilia nebo ve velmi povedeném, i když starším, článku na blogu JK.

Kosmetiku Nobilis Tilia zakoupíte na jejich eshopu, možná trochu omezenější sortiment můžete zakoupit v prodejnách po republice, jejichž seznam najdete na stránkách. Nebo ji můžete najít například na veletrhu Beauty and Spa. Tam jsem svůj krém zakoupila já. Stál mě, myslím, plnou cenu  čili 379 Kč. Koupila jsem si ho, protože jsem již v minulosti zkoušela krém Elizabeth od stejné značky a měla ho moc ráda.


Nyní ke krému samotnému. Obal je plastový. Není, pravda, příliš luxusní, za to je jednoduchý a vkusný. Trochu bych uvítala tubu nebo pumpičku. Krém je určený pro normální a suchou pleť a zároveň by měl být lehký. S posledním tvrzením nemohu moc souhlasit. Krém je podle mě vhodný spíše pro suchou pleť a lehký mi příliš nepřipadá. Při nanášení na pleť vytváří bílé nánosy a trochu mi tím připomíná nějaký samoopalovák. Proto je potřeba ho použít jen maličko. Navíc se poměrně dlouho vstřebává a je dost mastný. Tahle vlastnost mi vadí ráno a odrazuje mě to od používání tohoto krému na den, protože nemám čas čekat až se vstřebá a pak ještě ubrouskem odsávat mastnotu z pleti. Večer je ale opravdu fajn, především teď v zimě je pro sušší pleť jako dělaný. Na večer mi jeho mastnější složení nevadí a naopak se mi líbí, že je opravdu hydratační. Ráno se vždy probudím s krásnou a vláčnou pletí. Bohužel mi na krému vadí ještě jedna věc, a tou je parfemace. Tohle matlátko by mělo vonět po vanilce. Nečekejte ale tradiční mega sladkou syntetickou vůni vanilky jako u svíček z Ikei. Podle mě je tohle opravdu skutečná a až příliš intenzivní vanilka, která se mi moc nelíbí a navíc je i dlouho po nanesení pořád cítit, což mě docela otravuje.

Složení:
Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycine Soja Oil, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glycerin, Limnanthes Alba Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Cera Alba, Lecithin, Panthenol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hyaluronate, Parfum*, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Lactylate, Citric Acid, Citronellol*, Geraniol*. 
* - z přírodních éterických olejů.
(zdroj)

Závěrem bych tedy krém doporučila pro někoho se suchou pletí. Dále bych krém používala spíš na noc, protože se po nanesení docela dlouho vstřebává a je mastný, takže by se vám na něj nemusel make-up nanášet nejlépe. Na večer je ale opravdu dobře hydratační a pokud vám nevadí dost intenzivní parfemace, tak by vám mohl krém vyhovovat. Já už si ho ale asi znovu nepořídím právě kvůli zmíněné parfemaci.

Vy mi dejte v komentářích vědět, jestli tuto kosmetiku znáte a jestli jste od ní nějaký produkt zkoušeli.

7 komentářů:

  1. O týhle kosmetice slyším poprvý, ale vypadá celkem dobře :)

    eL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě docela překvapuje, já jsem myslela, že už je to poměrně známá značka.

      Vymazat
  2. Značku znám, ale ještě jsem od nich nic nezkoušela. V budoucnu to snad změním. Krém zní jako fajn záležitost na noc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není špatný, ale krém Elizabeth jsem měla radši, toho jsem si pořídila dokonce dvě balení.

      Vymazat
  3. Od Nobilis jsem pár věci zkusila, některé byly super a některé mě odradily vůní. Krém mi nevyhovoval žádný právě kvůli tomu co píšeš- moc mastné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím měla pouze dva krémy od téhle značky, jeden sem měla fakt ráda a tenhle mě zas tolik nezaujal. Přesto bych chtěla od Nobilis něco dalšího zkusit, značka jako taková mi přijde zajímavá.

      Vymazat
  4. Zkoušela jsem, ano, je mastnější a moc voní, já měla jen vzorek a krém si určitě nekoupím. Jen dodám, že od letoška ho nově mají v pumpičkovém balení, což bude někomu určitě líp vyhovovat. od Nobilis Tilia mně nejvíc vyhovuje krém Vesika, který neobsahuje tolik éterických olejů a skoro vůbec nevoní. Elizabeth taky určitě vyzkouším. Alena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...