sobota 9. dubna 2016

Recenze: nákupy na AliExpress

Ahoj.

Tento měsíc jsem vás připravila o tradiční nákupový článek, a proto jsem se rozhodla ho nahradit takovou menší přehlídkou toho, co jsem si kdy koupila na AliExpressu. Pokusím se vám dnes sdělit svůj názor na to, jestli se z Ali vyplatí objednávat a popřípadě i co. Nejedná se o nákupy za minulý měsíc a některé z těchto věcí mám doma už víc než půl roku.


Co je AliExpress vám zde v detailech vysvětlovat nechci, protože předpokládám, že téměř každý tento internetový obchod dovážející z Číny zná a pokud ne, tak na internetu je spousta míst, kde si můžete o tom, jak zde nakupovat a jak to celé funguje, přečísti i v češtině .

Hodinky
Hodinek jsem si už na AliExpressu koupila zhruba 5 ks a každé z nich stály maximálně 2,5 eura. U těch úplně nejlevnějších je znát, že jsou velmi křehké, lehké a málo kvalitní. Ze všech, co jsem si pořídila mi přestaly jít jedny (na obrázku ty béžové). Zkusím vyměnit baterku a uvidíme, co se stane. Celkově bych koupi hodinek na Ali doporučila, pokud chcete mít doma víc kousků, které budete střídat podle outfitu a které za nějakou dobu vyhodíte, protože vás omrzely nebo se rozbily a koupíte za ně náhradu. Pokud chcete hodinky, které budete nosit každý den a chcete, aby něco vydržely, pak raději doporučuji navštívit nějaký jiný obchod.


Stojánek na hodinky
Jelikož mám hodinek docela dost, napadlo mě koupit na ně stojánek. Stál kolem 3,5 eura a je fajn. Řekla bych, že je vyroben z nějakého lehkého plastu a potažen černou semišovou látkou. Nevypadá úplně špatně, ale hlavně je supr praktický.


Elektrické kleštičky na řasy
Opravdu fungují a moc mi vyhovují. Stojí kolem 1 eura a hádám, že se brzy rozbijí (už se mi ulomil kryt na baterii), ale asi si je pak koupím znovu. Dává se do nich jedna tužková baterie, díky které pak po zapnutí mírně hřejí a natočí mi řasy lépe než kleštičky klasické. Jediné co mi vadí, je poměrně malá mezera, do které máte řasy před natočením strčit a chvilku mi tak trvá, než je tam všechny procpu. Za tu cenu jsem ale spokojená.


Jednorázové spirály na řasenku
Rozhodně supr záležitost. Vybrala jsem si balení po 15 ks, které mohlo stát něco kolem 1 eura. Jsou fajn na upravení obočí nebo pokud líčíte někoho jiného. Jen bych asi uvítala, kdyby byly delší.



Chránítka na štětce
Perfektní věc při sušení čerstvě umytých štětců, díky které se vám neroztřepí. Štětiny zůstanou pěkně ve tvaru, který má štětec mít. Dobře využitelné i při cestování. Cena méně než 1 euro za 10 ks.



Štětec
Není vůbec špatný. Očividně přírodní chlup, mohl by být hustší, ale i takto naprosto vyhovuje. Hodně ho používám. Myslím si, že nevydrží tak dlouho, jako štětce dražší, ale za tu cenu je rozhodně fajn. Stál asi 1 euro, možná i méně.


Vzorník na laky na nehty
10 plastových vzorníků, každý po 20 umělých nehtech. Koupila jsem je kvůli blogu, abych vám mohla lépe ukazovat nově zakoupené laky na nehty, ale zatím jsem je ještě nevyužila. Cena byla asi 2 eura za balení.



Nůžky na knot
Perfektní věcička za 3,5 eura. Jsou velmi bytelné a dlouhé, dostanete se s nimi i do skoro vypáleného housewarmeru nebo jakékoli svíčky ve vysoké sklenici a ustřihnete příliš dlouhý knot nebo takový ten malý shluk čehosi na knotu, který dost kouří. Pro sváteční paliče svíček asi není potřeba, pro vášnivé svíčkofily nezbytnost :)


Makronkové mini futrálky
Velmi oblíbená záležitost za pár korun. Jednu makronku koupíte asi za půl eura. Jsou z plastu a můžete je využít buď jako dekoraci, nebo na uschování například náušnic nebo prstýnků. Na Ali seženete i větší velikost a spoustu barev.


Eiffel Tower
Když jsem byla v Paříži a měli je na každém kroku a všude vám je cpali, tak jsem je nechtěla. Doma se mi to ale rozleželo a říkala jsem si, že nějakou památku na vystavení jsem si koupit měla. A tak jsem si asi po dvou letech od mé návštěvy Paříže pořídila tuhle 13 cm vysokou Eiffelovku. Cena byla asi 3 eura, je kovová a je to zkrátka přesně ta, kterou by vám nabízeli na ulicích v Paříži. Já hodlám tvrdit, že jsem si ji tam koupila :D


A to je pro dnešek vše. Můj celkový dojem ze všech nákupů, co jsem na Ali uskutečnila je překvapivě pozitivní. Většina objednávek mi přišla a pokud ne, dostala jsem své peníze zpět. Když jsem objednávala poprvé, tak jsem si myslela, že budou všechny věci velmi špatné, což se zatím nepotvrdilo. Na druhou stranu si ale vybírám pouze to, u čeho mi snížená kvalita nebude vadit. Koupila bych si na AliExpressu elektroniku, boty nebo oblečení? Ne. Koupila bych si ale klidně nějaké doplňky, kde mi kvalita připadá hodně srovnatelná s bižuterií, kterou seženete i v kamenných obchodech. No a na takové ty drobnosti, které se u nás dají jen těžko sehnat anebo jsou příšerně drahé, je tenhle obchod vyloženě ideální. Pokud jste například domácí kutil, najdete zde spoustu komponentů k výrobě pomalu čehokoli za zlomek ceny, kterou by vás stály ve specializovaném obchodě. Co se týče kvality, jsou někdy nákupy na Ali sázkou do loterie, a proto bych rozhodně nedoporučovala nakupovat zde cokoli za velké částky. S tím se ale musí tak trochu počítat.

Dejte mi, prosím, vědět dole v komentářích, jestli by se vám podobný článek někdy v budoucnu zase líbil, mám doma totiž i další věci z Ali, které bych vám mohla ukázat.

A co vy? Líbí se vám něco z tohoto článku? Nakupujete na AliExpressu nebo dáváte přednost kvalitnějším věcem a rádi si za ně připlatíte?




5 komentářů:

  1. Ja tam teda tiež prevažne kupujem štetce, bižutériu a rôzne prkotinky (podložky pod hrnčeky, cestovný obal na zubnú kefku :D). Mám odtiaľ aj tie nožničky na knot, aj jeden makarónik, nosím v ňom lieky v kabelke.

    OdpovědětVymazat
  2. Já na Aliexpresu nenakupuji protože nemám internetové bankovnictví a moc se v těchto věcech neorientuji ale moc ráda bych si něco pořídila, tak třeba někdy. každopádně mi tyhle internetové obchody přijdou skvělé na věci jako je bižuterie, různé blbiny, stojánky, organizéry, štětce. U oblečení bych byla opatrnější ale myslím si že něco může být super. Co bych asi nikdy nekoupila jsou hračky pro děti, elektroniku, boty a všelijaké dražší položky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, na maličkosti a různé blbinky jsou podobné obchody fajn :)

      Vymazat
  3. Ta Effelovka vyzerá skvele asi si ju objednám a máš super blog.
    www.dkosut.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...