sobota 25. června 2016

Recenze: Karin Herzog AHA Cream

Ahoj.

Dnes bych vám ráda představila noční pleťový krém a řekla vám na něj svůj názor.


Od švýcarské společnosti Karin Herzog jsem dostala nabídku otestovat a ohodnotit jeden z jejich výrobků. Nabídka se mi líbila, a proto jsem ji přijala. Ze tří nabízených produktů jsem nakonec vybrala noční krém AHA.

Nejdříve bych vám něco ráda napsala ke společnosti Karin Herzog. Z popisu na oficiálních stránkách jsem pochopila, že se jedná o kosmetiku založenou Dr. Paulem Herzogem, který zasvětil svůj život zkoumáním kyslíku a jeho pozitivnímu vlivu na lidské tělo. Jeho žena Karin, která byla vyučená kosmetička, ho pak přesvědčila, aby své poznatky využil v pečující kosmetice. Mělo by se jednat o jedinou kosmetickou značku využívající ve své kosmetice aktivní kyslík. Výhodou jeho používání by mělo být především hydratování pokožky, fakt, že je hypoalergenní a možnost využití pro všechny typy pleti (zdroj).
Výrobky značky Karin Herzog můžete zakoupit pouze přes internet, a to například na jejích oficiálních stránkách.

Já jsem si tedy k testování vybrala AHA Cream. Krém mi přišel v menší 20 ml verzi. Standardní velikost 50 ml zakoupíte za 59 EUR. Na stránkách jsem se o něm dočetla, že by měl redukovat nedokonalosti, fungovat jako exfoliátor, rozzářit pleť a že by měl být ideální při podzimní a jarní péči o pleť.  Emailem jsem k němu obdržela i český popis, který obsahuje i správné používání krému pro různé typy pleti.

Popis krému přímo na obalu (česká verze bohužel chybí)
Obal krému se mi zdá příjemný na pohled a velmi praktický. Z tuby leze velmi hutný krémík nažloutlé barvy a velmi intenzivní parfemace. A co si o něm myslím? Řekla bych, že je to velmi povedený noční krém. Redukce nedokonalostí ani rozzáření pleti jsem si sice nevšimla, ale mohu potvrdit, že po jeho použití byla pleť ráno krásně hydratovaná. Chvílemi jsem ho střídala s Yves Rocher Sensitive Vegétal, který co se týče hydratace, jednoznačně silně za Karin Herzog pokulhával. Pokud jde o noční krémy, určitě bych ho zařadila k těm lepším, které jsem vyzkoušela, bohužel ale i k těm dražším. Doporučila bych ho spíše na sušší pleť, protože je opravdu dost hutný. Smíšené a mastné pleti by mohl připadat zatěžující a mastný. S tím, že se hodí pro všechny typy pleti tedy příliš nesouhlasím a nemyslím si, že používání krému podle návodu, který jsem dostala a který se pro mastnou a normální pleť lišil jen nepatrně, by něco výrazně změnilo. Ideálním obdobím pro jeho používání je podle mě podzim, zima a brzké jaro.

Složení krému
Celkově jsem tedy byla s vlastnostmi krému velmi spokojená. Problém mi dělá jen jeho, jak jsem již zmínila, silná parfemace. Ta mi velmi připomíná parfemaci Indulony, kterou nemám příliš v lásce. Tato parfemace je ale navíc tak silná, že ji z pleti cítíte i dlouho po nanesení krému. Parfemace u krémů mám ráda, ale tato je příliš intenzivní a bohužel se mi ani nelíbí. Především z tohoto důvodu bych si asi velké balení krému nepořídila.


Hodnocení: 7/10

Slyšeli jste někdy o této švýcarské značce? Zaujal vás AHA Cream?



7 komentářů:

  1. Já měla k testování čisticí a odličovací gel a za mě to byl naprostý propadák. Vůně se mi u tohoto produktu líbila moc, ale bohužel účinky a pocit na pleti byl katastrofální. Přišlo mi to, jako bych si na obličej matlala vazelínu smíchanou se silikonem a nejhorší bylo, že ta vrstva pak nešla za boha dolů.
    Četla jsem pozitivní recenze na oční krém, tak ten by mě docela lákalo vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že máš takovou negativní zkušenost. Pocit silikonové vrstvy na pleti by mi také vadil.

      Vymazat
  2. Četla jsem na něj spousty recenzí, sice kladných ale i přesto mě nic nepřinutilo k jeho koupi ani jiného produktu této značky. Myslím si že by tento krém nebyl vhodný pro mě už jen z důvodu jak píšeš, pro smíšenou pleť se zdá být těžký, což je problém se spoustou jiných krémů. Druhou věcí je cena která si myslím neodpovídá, dle mého tento krém není nijak zázračný a vyrovná se mu jiný.

    OdpovědětVymazat
  3. O značce už jsem slyšela a docela mě produkty zaujaly, ale ještě jsem žádný nevyzkoušela.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Vzhledem ke složení těch produktů obecně, kdy převažují levné konvenční složky a cena je tedy ve velké míře za značku, kterou se maže Kate z královského paláce, na což hodně lidí slyší, tak mě to nějak neláká.
    Další věc - AHA kyseliny vždycky pomáhají exfoliaci, je to prostě chemický peeling , ale kyseliny taky nejsou zrovna moc vhodné na léto, kdy můžou s velkou pravděpodobností způsobit pigmentové skvrny. A někdy ani spf, někdy ani fakt, že je to jen na noc nepomůžou.
    Vyjma nepočítaně PR recenzí na tu značku jsem tady ale nepotkala ani jedinou čistě zákaznickou, což vždycky o něčem vypovídá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za velmi zajímavý komentář. Ve složení se vyznám jen málo, a tak jsem ráda za každou novou informaci.

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...