úterý 28. října 2014

Recenze: Štětce Sigma

Ahoj.
Dnešní odpoledne bude patřit štětcům.

Štětce od značky Sigma jsem si pořídila asi před dvěma lety, kdy je chtěl mít doma snad každý štětcofil. V dnešní době je ovšem na českém trhu daleko větší výběr různých značek, které jsou i levnější než Sigma. Nabízí se proto otázka, zda-li není investice právě do Sigmy zbytečná.

Já vlastním od Sigmy štětce tři: Round Kabuki - F82, Tapered Blending - E40 a Blending - E25 v cestovní verzi, který jsem tehdy dostala k nákupu zdarma. Koupila jsem je na e-shopu, který dnes už neexistuje a ceny si bohužel nepamatuji přesně.

Zleva: F82, E40, E25

Round Kabuki - F82

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli si vezmu F80 (Flat Kabuki) nebo F82. Nakonec jsem za tenhle výběr ráda, protože na makeup ho používám nejčastěji. Nemusím zdůrazňovat, že štětec je super jemný a hustý, protože to dávno víte, ale za ty dva roky používání na něm prakticky nevidím žádnou změnu. Štětiny nevypadávají, nijak se zatím nepoškodily a kromě lehce setřeného nápisu na rukojeti je štětec jako nový. Dnes už vlastním i H51 od Hakura (flat top kabuki), a proto se neubráním srovnání. Hakuro mám rok. Štětiny opět nepadají a je stejně hustý a jemný jako Sigma. Nápis na rukojeti je setřený víc. Přestože mi kvalita štětců přijde velmi srovnatelná, stejně víc sahám po Sigmě, protože se mi víc líbí design štětce, má štíhlejší rukojeť, tím pádem se mi lépe drží a lépe se mi s ním pracuje. Výsledný efekt po nanesení makeupu je u obou stejný. Cena je ale rozdílná. Za Sigmu dáte víc než 500 Kč, za Hakuro asi polovinu.

Hodnocení: 9/10 Bod dolů za příliš vysokou cenu.



Porovnání chlupu. Zleva: Hakuro H51, Sigma Round Kabuki F82

Tapered Blending - E40

Z tohoto štětce jsem bohužel docela zklamaná. Myslím, že stál okolo 350 Kč a za tu cenu, si myslím, že nestojí. Chlupy jsou přírodní a od prvního použití se dost lámou. Z toho důvodu jsem konkrétně na tento štětec hodně opatrná při čištění a nikdy s ním necestuji. Přesto z něho chlupy trčí a navíc docela píchá. Musím říct, že ani tento typ blendícího štětce mi nevyhovuje protože je hodně veliký, není moc hustý a práce s ním je na dlouho. Používám ho, ale asi bych se bez něho obešla.

Hodnocení: 6/10



Blending - E25

Tohle je ovšem jiná káva. Dlouho byl tenhle štětec mým nejoblíbenějším a nejpoužívanějším štětcem na oči. Na rozmazávání stínů je opravdu výborný. Teď ho střídám s Hakuro H79, který má obdobné využití, ale dlouhou rukojeť, se kterou se mi lépe pracuje. E25 má opět přírodní chlup, je ale hustěší než E40, není tak trčavý a je i o poznání jemnější

Hodnocení: 8/10



Tak abych to nějak shrnula. Já osobně bych si od Sigmy klidně koupila ještě nějaký ten štětec na obličej (kdybych na to měla peníze). Na druhou stranu si nemyslím, že je to něco bez čeho bych nemohla žít. Kdybych měla doma pouze Hakuro, myslím, že bych byla spokojená taky. Co se týče štětců na oči, ty bych si už nekoupila. Myslím, že stejnou kvalitu naleznete i u daleko levnějších výrobců štětců.

A co vy? Máte nebo chcete štětce od Sigmy?


4 komentáře:

  1. Je fakt, že Sigma štětce jsou opravdu předražené. Některé levné nádhery se s nimi mohou klidně rovnat, ale na druhou stranu je lidi kupují i přes tak vysokou cenu, tak proč ji snižovat?
    Pěkný článek. :)

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :)
      Máš pravdu, že se štětce Sigma kupují i přes jejich vysokou cenu. Přece jen má Sigma už ve světě jméno a prestiž, takže je jasné, že se něco takového podepíše i na ceně. Pokud to ale vezmu čistě pragmaticky, tak už se dá dneska sehnat stejně kvalitní štětec za poloviční cenu. Proto je koupě opět otázkou preferencí zákazníka, podobně jako jsem to psala ve článku o rozjasňovačích The Balm.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak to máš štěstí, protože se blíží Vánoce a není nic jednoduššího než ho hodit na seznam pro Ježíška :)

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...