sobota 13. prosince 2014

Myjeme kosmetické štětce

Hezký den.

Dnes jsem se rozhodla vám napsat o tom, jak udržuji své štětce v čistotě. Z článku o M.A.C. Brush Cleanseru už víte, čím štětce čistím po každém použití, ale přece jen je jednou za čas potřeba je vykoupat pořádně a právě tomu se dnes chci věnovat.



Kosmetické štětce důkladně myji zhruba jednou za měsíc a nebo pokud jsou po nějakém líčení extrémně zaprasené. Používám k tomu šampon na vlasy, většinou se snažím kupovat dětský, ale někdy mám prostě doma šampon, který mi na vlasy nevyhovuje, a tak v něm koupu štětce. Dále používám (asi jako spousta z vás) gumovou chňapku z Ikei, díky které se štětiny vyčistí skutečně snadno, rychle a dočista. Místo ní lze samozřejmě použít například rukavici od Sigmy, která je i k tomuto účelu určena, ale myslím si, že ta z Ikei úplně stačí.

Špinavé štětce před umytím
Štětce čistím tak, že pod tekoucí vodou v umyvadle opláchnu štětiny, na chňapku dám pár kapek šamponu a krouživými pohyby štětinami přejíždím po strukturovaném povrchu chňapky. Potom štětec opláchnu pod tekoucí vodou od veškerého šamponu, chňapkou jemně vymáčknu přebytečnou vodu ze štětin a štětec položím na ručník, aby mohl uschnout. Já ještě na štětce z přírodních štětin používám po šamponu kondicionér na vlasy, po kterém jsou štětiny jemnější a měkčí. Doporučuji vyzkoušet malinový ocet na vlasy od Yves Rocher. Na vlasy byl hrozný, ale štětcům se líbí a navíc krásně voní po malinách.


Asi nemusím zdůrazňovat, že je důležité namáčet pouze štětiny a nekoupat celý štětec, protože by mohlo dojít k jeho rozlepení, vypadávání štětin a tedy k jeho zničení. Proto držím štětec pod kohoutkem vždy štětinami dolů.


Při sušení štětců platí to samé pravidlo a to, že štětce sušíme ve vodorovné poloze nebo štětinami dolů, aby se voda nedostala dovnitř štětce.

Sušící se nyní už čisté štětce
Věřím, že tento způsob mytí štětců pro vás není žádnou novinkou a že všechny zásady ohledně této očisty znáte. Přesto však doufám, že se vám tento článek líbil a že mi napíšete, jak často své štětce koupete vy nebo jestli na to máte nějaké tipy a triky, jako je třeba rukavice z Ikei.



2 komentáře:

  1. Páni, máš krásnou sbírku štětců :) Děkuju za tip na mytí, sice štětce moc nepoužívám, ale určitě se to bude hodit :)

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky a nemáš zač :) Na štětce jsem trochu úchyl, takže málo jich opravdu nemám :)

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...