neděle 25. ledna 2015

Nejhorší kosmetika roku 2014



Hezký den.

Dnešní článek vám přinese informace o (dle mého názoru) nejhorší pečující i dekorativní kosmetice, kterou jsem v roce 2014 vyzkoušela.
Seřadila jsem produkty od "nejlepšího" k nejhoršímu, takže vítěze, který získá titul Kosmetiký humusák roku 2014 se dozvíte na konci tohoto článku.







Prvním produktem, který mě v minulém roce velmi zklamal, je balzám Baby Lips od Maybelline. O těchto balzámech jsem se více rozepisovala zde. Ve skutečnosti to není nic hrozného, co by vám poleptalo rty, ale můj názor je takový, že balzám od Balei udělá úplně stejnou službu za nižší cenu a celkově ten hype okolo Baby Lips nechápu.


Dalším zklamáním je báze pod makeup Fix&Perfect Pro od Rimmelu. Primer nijak pleť nedráždí, ale taky ani nedělá nic z toho, co tvrdí, že dělá. Žádného vyhlazení, rozjasnění nebo zmatnění pleti jsem si tedy nevšimla a o prodlužování výdrže makeupu vůbec nemůže být řeč. Makeup se mi prostě s bází nanáší úplně stejně jako bez ní a tudíž nevidím důvod, proč pleť zatěžovat něčím, co žádné benefity mé pleti ani makeupu nepřinese.



Hodně podobný názor jako na výše zmíněný primer mám i na zklidňující makeup Calming Efects od Avonu. Ke zklidnění pleti po nanesení v žádném případě nedochází, což sem čekala a jsem schopná to přehlédnout. Na druhou stranu ale tento makeup absolutně nekryje. Po jeho nanesení vypadá pleť úplně stejně jako bez makeupu, proto je nutno ho nanést ve velké vrstvě, abyste alespoň nízkého krytí dosáhli. Navíc jeho výdrž na obličeji je více než mizerná a zhruba za 3 hodiny na pleti nenaleznete jedinou známku po makeupu. Jeho výhodou je velmi světlý odstín vhodný i pro bledulky. Když na vás ten makeup ale není vidět, tak je v podstatě jedno jakou má barvu, ne? :)


Z kategorie, kde výrobky nefungovaly, jak hlásají a nedělaly vlastně nic, se přesouváme k produktu, který sice funguje, ale ne úplně tak, jak bych si představovala. Jedná se o balzám Labello Extreme Alpin. Balzám má SPF 30, což byl hlavní důvod, proč jsem si ho koupila. Jako balzám na rty je průměrný a ničím moc nepřekvapí. Co by vás ale překvapit mohlo (mě to přímo šokovalo), je fakt, že po nanesení balzámu vám na rtech zůstane bílý film, který je fest viditelný a díky kterému budete velice atraktivní především pro zombie. Na swatchi na ruce si myslím, že to není zdaleka tak viditelné, ale věřte mi, že natřít se tímhle balzámem a vyjít mezi lidi není dobrý nápad.



Další příšerností je korektor Focus&Fix od Makeup Revolution, který jsem koupila v Londýně za 2 libry. U nás ho ale seženete na eshopu asi za 89 Kč. Řeknu to na rovinu, ten korektor je na nic. Nekryje ani maličko. Můžete se snažit ho vrstvit, když na to máte nervy, ale stejně se snažíte marně. Makeup od Avonu je proti tomuhle korektoru Dermacol Makeup Cover. Navíc když Focus&Fix nanášíte, tak se ještě tak podivně matlá, nejde vůbec pořádně rozetřít, a pak prostě zmizí a není. Kruhy pod očima ale jsou. A pořád stejné. Shrnu to a řeknu vám, že i přes tu jeho světlou nažloutlou barvu, která se mi líbila, je tohle nejhorší korektor, který jsem kdy viděla a nikomu bych ho nedoporučila. Bohužel mám tento korektor na koleji, a tak přikládám pouze oficiální foto.

Zdroj obrázku
Na podzim jsem si v Lidlu koupila Cien pleťovou vodu bez alkoholu pro citlivou pleť. Psala jsem o ní ve Spotřebováno za prosinec, a proto nemá smysl na něco tak příšerného ještě plýtvat řádky. Gratuluji, je to druhý nejhorší kosmetický produkt loňska.


A cenu za největší kosmetickou odpornost roku 2014 získává Garnier Pure ExfoBross. Tenhle čisticí gel s kartáčkem na obličej by dle mého názoru měl být vhozen do nitra Hory osudu spolu s tím, kdo něco takového vymyslel. Dobrovolně se na tento úkol hlásím a bude mi potěšením zbavit svět tohoto zla. Pure ExfoBross se umístil na prvním místě z důvodů, které najdete zde.


Výherce tedy už známe. Já osobně se budu držet minimálně od posledních dvou zmíněných produktů co nejdál to půjde a vám bych doporučovala totéž :)

Co je podle vás to nejhorší z kosmetiky za rok 2014?

10 komentářů:

  1. S Baby Lips a bazou od Rimmelu mam podobnu skusenost.
    /kaviareň/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě tvé recenze na tyto produkty jsem četla a nemohu jinak než s tebou naprosto souhlasit.

      Vymazat
  2. ty baby lips, tech jsem se bala uz od pohledu, vubec me to nelaka.
    S avoním makeupem zkusenost nemam, ale to bych si zrovna tipla, ze nebude takovy propadak... a ono hele...
    Cien vodu bych si taky nekoupila, to je podle mych meritek katastrofa jen se na to podivam:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím makeupem od Avonu je to těžší. Pokud se počítá s tím, že je to spíš, řekněme, tónovací krém, tak budiž, ale jako makeup nee. Kosmetika Cien z Lidlu mě celkově dost zklamala. Všude na blozích je hodně chválená, ale mě moc neuchvátila. Vzhledem k ceně si myslím, že je celkem fajn akorát lak na vlasy a ještě testuji deodorant.

      Vymazat
    2. Já s tím makeupem od avonu zkusenost nemam, ale co jsem cetla, nemel by byt tak zly....
      Kdezto teda treba ta kosmetika Cien, to opravdu (!) nechapu, kdo na tom co vidi... mne prijde uzitecny jen to telove maslo - a to pouze proto, ze ma takovy supr obal, myslim tu sklenenou dozu, do ktere se pak necha neco dat.
      Myslim teda ted tu Cien pletovku a telovku.

      Vymazat
    3. Tělové máslo jsem ještě nezkoušela, ale ten obal se mi taky líbí. Co se týče veškerých krémů a čehokoli na obličej, asi si dvakrát rozmyslím, než si něco od Cien zase koupím :(

      Vymazat
  3. Baby lips a vlastně spousta jiných balzámů na rty jsou pro mě akorát špatně pigmentované nehydratační hrůzy, jejihž prodej je postavený vlastně jen na příjemném aromatu. Ale sakra, když chci zvýraznit rty, koupím si rtěnku nebo lesk a když potřebuji dobrý balzám, který je podle mě hlavně proto, aby hydratoval, koupím si klidně něco levnějšího (nemusí to být za každou cenu to, co právě "frčí" jako baby lips), ale hydratačního.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně celkově ten koncept Baby Lips jako zabarvených balzámů vlastně nevadí, možná se mi naopak docela líbí, ale zrovna u tohohle produktu to prostě nevyšlo, nebarví ani nehydratuje :(

      Vymazat
  4. Kosmetiký humusák ten název se mi hodně líbí :-D
    Babylips a humbuk kolem tohoto produktu také nechápu. O pořízení báze od rimmelu jsem dost uvažovala ale ještě že jsem se k němu nedostala. Garnier který mám u mě též nezabodoval asi jako většina čistících produktů od této značky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :)
      Na tu bázi od Rimmelu jsou poměrně rozdílné názory, viděla jsem i hodně pozitivní recenze, ale já jsem byla rozhodně víc spokojená s bází od Dermacol. Garnier jako značka mě už vůbec neláká, zřejmě na základě zkušenosti s Pure ExfoBrosse, nic už od nich doma nemám a ani nemám potřebu kupovat.

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...