středa 11. února 2015

30 Beauty Questions Tag

Ahoj, dneska poprvé zkusíme tag :)
Enjoy!

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Myslím, že to byla řasenka z obchodu Vše za 39,-.  Koupila jsem si ji asi v 9. třídě a měly ji snad všechny mé kamarádky.

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?

Ta z obchodu Vše za 39,-. Ne, to kecám. Perfektní řasenka musí být supr černá, musí držet jak helvétská víra, takže žádné rozmazávání pod oči během dne, to je jasný, a hlavně musí dělat mega objem. Zatím jsem na takovou nenarazila. Celkem dobře našlápnuto mají Colossalky od Maybelline, Rimmel Scandal Eyes Flex nebo Max Factor 2000 Calorie, ale stejně to nějak není vončo, takže jsem stále v procesu hledání dokonalé řasenky.


3. Jaké krytí preferuješ u make-upu?

Mám ráda střední krytí. Vypadá pořád přirozeně a přesto toho dokáže dost schovat a vylepšit. Ostatně o mém favoritovi v této oblasti jste mohli číst zde.


4. Oblíbená high end značka?

Zatím jsem toho moc z high endu nevyzkoušela, takže těžko říct, ale mám moc ráda rtěnkRouge Artist Natural od Make Up For Ever a jejich HD Foundation mě dost láká. Celkem ráda mám i značku the Balm (až na paletku Nude Tude), i když to asi není úplně high end v porovnání s jinými mnohem dražšími značkami. 


5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale stále ses k ní nedostala?

Těch je. V poslední době mě asi nejvíc láká Too Faced pro ty prďácké obaly a Urban Decay kvůli stínům (všechny Vice palety jsou zkrátka krásné).

6. Oblíbená značka z drogérie?

Nejsem si úplně jistá, že oblíbenou drogerkovou značku mám, ale kdybych si měla přece jen vybrat, tak řeknu asi Catrice kvůli jejich nápaditým limitkám a celkem kvalitní dekorativce za rozumnou cenu. Bourjois mě taky baví, ale jako drogerkovou ji úplně neberu, vzhledem k tomu,  že ve většině drogerek u nás není a koupíte ji i v parfumeriích.

7. Nosíš umělé řasy?
Ne. Nemám čas se s tím crcat, na denní nošení mi to přijde nepraktické a hlavně, kdyby si všichni zvykli, že přicházím s kartáčem řas, byli by pak asi šokováni, kdyby mě jednou viděli bez nich a zjistili, že mám místo řas jen pár krátkých chlupů.


8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domova?

Záleží na tom, jestli se myslí v kabelce nebo na obličeji. V prvním případě musím mít vždy při odchodu z domu při sobě balzám na rty, v případě druhém je to makeup, stíny, řasenka a tvářenka, takže skoro všechno. Ano, než se z toho domu vypravím, tak to nějakou dobu trvá.


9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho jako mimino?

No nevím jestli jako mimino, ale jsem hodně opatrná na štětce od Sigmy a na cokoli od the Balm, páč to prostě stálo velký prachy :)


10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Po jednom nebo "nájezd" jednou za čas?

Já nakupuji věci zásadně po dvou nebo po třech, protože jeden by byl v nákupním košíku osamocen a z většího počtu už bych pak mohla mí výčitky, že utrácím za kraviny.

11. Máš "kosmetický rozpočet" nebo nakupuješ, jak se ti zachce?

Ani jedno, ani druhé. Prostě jen když něco vidím, tak se sama sebe zeptám: "Do I need these?" (kdo viděConfessions of a Shopaholic (2009), tak bude vědět :) Pak si upřímně si odpovím a buď koupím nebo odejdu (a někdy se pro to vrátím další den).


12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?

Ano, ano a ano pro kupóny, slevy a věrnostní karty. Snažím se nakupovat především v akcích a mám z toho pak i lepší pocit. Pokud ale vím, že je něco pro mě jasná zbytečnost, tak už mě dnes nezlomí ani výprodej.

13. Jaký typ kosmetiky asi nakupuješ nejčastěji?

Asi to, co vypotřebuji nejrychleji čili sprcháče, šampony, balzámy na rty a řasenky.

14. Upřímně, existuje značka, kterou absolutně nemůžeš vystát?

Existuje. Nejvíc mě točí Mary Kay. Dvakrát mě odchytli a nalíčili, a dvakráte to stálo za vyliž.... Ale nejvíc mě dostalo, že si paní "vizážistka" ani nevyčistila použité štětce, než je začala používat na chuděru, která šla na to křeslo hrůzy po mně. Nemám moc ráda ani Yves Rocher, protože jejich prodavačky na mě byly skoro pokaždé dost protivné, když viděli, že si nekoupím něco alespoň za litr (kromě těch v Praze na Lužinách).

15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení (jako je olovo, sulfáty, parabeny....?)

Jediné, čemu se poslední dobou vyhýbám je aluminium v deodorantech a silikony v šamponech, které mi ale v balzámu na vlasy nevadí, protože ho nedávám ke kořínkům a tudíž na pokožku hlavy. 

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?

Já mám ráda všechny obchody, kde prodávají kosmetiku :) Nejradši mám ty, ve kterých je zrovna nějaká akce.

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky nebo si uchováváš svoji rutinu?

Když už v pleťovce najdu něco, co mi vyhovuje, tak se toho držím.

18. Oblíbená "bath and body" značka?

Jak na co. Mám ráda sprcháče Relax, pěny do koupele a tělová másla od Avonu a šumivé bomby od Bomb Cosmetics nebo vlastní výroby :-P.





19. Kdybys mohla odteď používat a nakupovat už jen jednu značku, která by to byla?
Asi bych si vybrala Too Faced nebo Benefit, protože mají tak krásné obaly. Pokud se do toho počítají i štětce, tak bych by to byl M.A.C. nebo MUFE.

20. Jaká značka má podle tvého názoru nejpovedenější obaly?

Jak už jsem zmínila, Benefit, Too Faced nebo the Balm. Nádherné jsou samozřejmě i obaly od Chanel nebo Guerlain.

21. Jaká celebrita/známá osobnost má vždy skvělý make-up?

Tom Hiddleston, vždy a všude. Ženské celebrity mě vůbec nezajímají, takže nevím, ale předpokládám, že všechny, protože na to mají vizážistky.


22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?

Nejvíc asi na kosmena.cz. Jinak obecně nakupuji na českých e-shopech.

23. Pět tvých oblíbených youtube gurus?

Pominu-li to, že slovní spojení youtube guru mě neuvěřitelně irituje, tak z těch českých sleduji Petru s Luckou, které známe všichni, a ze zahraničních pravidelně sleduji v podstatě jen 3, protože mi většina těch ostatních, na které jsem narazila, přijde strašně uřvaná a afektovaná. Takže koukám na kanály Makeup By TiffanyD, Beauty Broadcast a Vintage or Tacky.

24. Máš ráda multifunkční produkty?

Nee. Moje zkušenost je taková, že multifunkční produkty neplní obvykle ani jednu funkci pořádně.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?

Když si udělám obě linky alespoň trochu stejně, tak je to zázrak. Podobně to mám i s obočím.

26. Používáš primer pod oční stíny?

Vždy a navždy.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během obyčejného jednoho dne?

Nepočítaje klasický šampon a kondicionér, používám jeden (lak na vlasy), maximálně dva (suchý šampon) produkty.

28. Co použiješ první - korektor nebo make-up?

Make-up.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit make-up kurz?

Zvažovala, ale zatím se neodhodlala.

30. Co na make-upu miluješ obecně?

Že díky němu vystraším svou vizáží na ulicích méně lidí. Prostě mě to baví, protože líčení vnímám zároveň jako umění a možnost změnit natisíckrát svůj i cizí vzhled.

Otázky jsem převzala od In your face!

Tak doufám, že se vám dnešní článek v podobě tagu líbil a pokud jste ho také dělali, neváhejte a nechte mi odkaz v komentářích.


4 komentáře:

  1. Ahojky, hrozně ráda objevuji nové blogy a dnes jsem narazila na tvůj a stala se ze mě tvoje čtenářka. :)
    Pokud budeš chtít a taky ráda objevuješ nové blogy koukni i na můj - www.lucieruzickova.blogspot.cz
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  2. Super tag :-) Taky je u mě zázrak, když linky vypadají stejně a stejně tak s obočím, kde je to bohužel potom ale víc vidět, když se to nepovede :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda. Mně když se nepovede obočí, tak mám jedno o kus výš než to druhé a vypadám, jako když se něčemu konstantně divím :)

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...