sobota 21. března 2015

DIY: Color Switch - houbička na rychlé čištění štetců

Ahoj.

Taky se vám někdy stane, že potřebujete použít nějaký konkrétní štětec na oční stíny, ale máte ho zrovna zašpiněný tmavým stínem a na jeho čištění není čas, protože by nestihl uschnout?
Tak tenhle problém by měla řešit vychytávka od značky Vera Mona zvaná Color Switch. CS by vám měl pomoct vyčistit štětec na oční stíny rychle a efektivně tak, abyste ho mohli vzápětí použít.  Docela zajímavý nápad, ne? Jenže tahle blbinka stojí skoro 17 dolarů, takže my si ji radši vyrobíme doma a nebude nás to stát skoro nic.

Zleva: originální Color Switch od Vera Mona, moje vyrobené čistítko na štětce
Zdroj obrázku originálního Color Switch od Vera Mona

Nejdřív by se asi slušelo lépe představit Color Switch od Vera Mona. Tento výrobek jsem poprvé viděla na kanále Grav3yardgirl v jednom z jejich videí First Impression Friday, kde CS zkouší a je poměrně nadšená z toho, že to opravdu funguje. Pokud vezmete štětec špinavý např. od černých očních stínů a párkrát jeho štětinami přejedete přes Color Switch, štětec se "zázračně" vyčistí a je připraven na další použití.

První, co mě napadlo, když jsem tenhle produkt viděla, bylo: "To vypadá jako normální houba na mytí." Pro jistotu jsem ještě navštívila oficiální stránky, kde si CS můžete koupit a moje přesvědčení se ještě prohloubilo. Podle oficiálních stránek houbičku totiž můžete vyndat, umýt mýdlem a vodou a použít znovu. Předpokládám totiž, že kdyby byla ta houbička napuštěná něčím speciálním, co ty štětce čistí, tak by nebylo možné ji jen tak máchat ve vodě. Navíc o tom, že by měla být houbička napuštěna čističem nikde není ani zmínka a vypadá to tedy, že houba samotná je tím, co štětce čistí.

Zdroj obrázku
Takže bylo rozhodnuto, koupila jsem hrubou houbu na mytí a zkusila štětce vyčistit a ono to fungovalo naprosto stejně, jako to můžete vidět s originálním Color Switch ve videu. Takže už  to stačilo jen trochu vytunit pomocí plechovičky od pendreků a tadá, od originálu téměř k nerozeznání. Dle mého názoru totiž tahle houba funguje pouze na základě toho, že vám štětec vypráší a tedy vyčistí a vy ho pak můžete vesele používat na jinou barvičku. Protože se štětec "vypráší," je jasné, že houbička nebude fungovat na krémové nebo tekuté produkty, ale pouze na pudrové. Stejně tak je potřeba pamatovat, že váš štětec není po vyčištění tímhle udělátkem dezinfikovaný, jako kdybyste použili čistič s alkoholem, je pouze zbavený barevného prášku z očních stínů.

Na výrobu budete potřebovat:
  • drsnou houbu na mytí (Já svoji koupila v Tetě za 19 Kč. Bylo na ní napsáno "Dětská houba na mytí," což mi při její drsnosti a škrábavosti přijde docela nevhodné označení, pokud teda nechcete z vašeho děťátka sedřít kůži z těla.)
  • nízkou širší plechovku s víčkem (Já měla plechovku od bonbonů)
Samozřejmě se obejdete i bez plechovky, já jsem ale chtěla napodobit vzhled Color Switch co nejpřesněji.



Postup:

Vezměte houbu a nacpěte ji do plechovky. 
Hotovo. 


Použití:
Naprosto stejné jako u Color Switch. Špinavými štětinami přejíždějte přes houbu, dokud nejsou čisté. Když je vaše houbička už moc začuněná, tak ji prostě otočte. Jsou začuněné obě strany? Houbu vyperte, usuště a znovu používejte. Opakujte dokud se houba nerozpadne stářím a opotřebením :)



Doufám, že se vám dnešní DIY líbilo a že mi dáte vědět, co si o takovéto vychytávce myslíte vy, protože mě přijde docela fajn, hlavně pokud máte doma málo štětců na oční stíny a chcete jeden z nich použít během líčení na vícero barev. Takže docela srandovní věcička, kterou se ale podle mě nevyplatí kupovat, protože 17 dolarů je za houbu v piksle prostě zlodějina.





14 komentářů:

  1. Tak to je opravdu super! :-D Neco takoveho si budu muset vyrobit, o tomhle produktu jsem jeste neslysela, ale ta cena je opravdu vysoka za neco, co si muzu udelat doma za par korun :-) Skvely napad! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla překvapená, že něco takového existuje a přitom je to tak jednoduché. Jediné, co potřebuješ, je najít v obchodě vhodnou houbu, která bude drsná a pórovitá a bude štětiny dobře pucovat.

      Vymazat
  2. Super dobrý nápad. To bych mohla vyzkoušet :-D Také tento produkt vůbec neznám že existuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Svělý...tohle si musím na 100% vyrobit. :) Vůbec jsem o tom předtím neslyšela, ale myslím, že mi to ušetčí spoustu času (můžu mít klidně 10 štětců na oči a stejně mi to nikdy nestačí :D ).
    http://niceslady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, u nás je to dost neznámá věc, pořád čekám, jestli to někde na českém blogu uvidím a jaké na to budou ohlasy.

      Vymazat
    2. Tak u mě to rozhodně nebude. :D Rozhodně zkusím ten tvůj trik...jen musím najít nějakou pěknou krabičku (což bude problém). Ale myslím, že touto kravinou si slušně vydělají - i když se to dá tak snadno nahradit, tak si to stejně x lidí koupí i když to stojí takový prachy.

      Vymazat
    3. Najít pěknou krabičku, která by se na to hodila, je docela kumšt. Jinak souhlasím, že si to určitě spousta lidí už koupila a ještě koupí, trochu mi to připomíná tu rukavici na čištění štětců od Sigmy, za kterou jsme si my chytrý holky z Česka taky našly levnější náhradu :)

      Vymazat
    4. Jo, tak na tu jsem taky nedávno narazila a koukala na ni jako debil...asi jsem hold hloupá, že jsem si nekoupila značkovou rukavici a používám obyčejnou silikonovou chňapku ve tvaru krokodýla. :D

      Vymazat
    5. Super volba, krokodýla chci taky, kde ho mají? :)

      Vymazat
    6. Bohužel vůbec nevím...my jsme ho dostali. Ale jsme zvyklí v kuchyni používat spíše obyčejný chňapky než ty silikonový, tak jsem si to vzala na štětce.

      Vymazat
    7. Tak třeba na něho někde narazím, díky :)

      Vymazat
  4. Tak to je super nápad, hned si něco takovýho vyrobím! :) Krabičky plechové mám, vystříhnu nějakou houbu a hurá na to. To využiju skoro denně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zajímavá vychytávka, sem ráda, že se bude návod hodit :)

      Vymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...