sobota 4. dubna 2015

Recenze: Nuxe Huile Prodigieuse

V listopadu loňského roku jsem si koupila v lékárně suchý olej od značky Nuxe. Jelikož se stal mým velkým oblíbencem v péči nejen o vlasy, ale i o pleť, rozhodla jsem se, že už je na čase na něj napsat recenzi.


Podle popisu je Nuxe Huile Prodigieuse složen z vzácných rostlinných olejů (mandlový, makadamiový, kaméliový atd.), které mají vyživovat a chránit vaši pokožku a vlasy, které mají být po použijí lesklé, jemné a zdravě vypadající. Je bez konzervantů a vhodný pro všechny typy pleti. Navíc je to bestseller značky Nuxe a evidentně získal hromadu cen.

Jako vždy začnu balením, protože to je také jediné, co mě na tomto oleji trochu vytáčí. Koupila jsem si největší 100 ml balení, které je skleněné, s potiskem z limitované edice Love from Paris a k němu jsem dostala ještě malou pidi verzičku (10 ml) stejného oleje s kupou maličkých zlatých třpytek. Balení je krásné a luxusní, jenomže má, for lack of a better word, "stříkátko." To je při aplikaci na konečky vlasů je dost nepraktické, protože trefit se střikem pouze na vlasy a neumastit si půl pokoje se mi většinou moc nedaří. Je proto potřeba si olej nejdříve nastříkat do dlaně, a pak použít. Stříkátko má však ještě jednu nevýhodu, když se vám zdá, že jste oleje použili málo a že by jste si ještě trochu přistříkli, nemáte šanci. Aplikátor jde mačkat těžko, takže s mastnýma rukama od oleje s ním budete zápasit a pokud jste jako já, tak se budete i fest vztekat. 


Co se týče vlastností, tam s výrobcem víceméně souhlasím, protože moje vlasy jsou opravdu po použijí jemné, lesklé a vypadají zdravěji než kdykoli předtím. Olej dávám do vlhkých vlasů po umytí jsem vážně spokojená. Jen je potřeba si dát pozor na množství, které do vlasů dáváte, protože při větším množství by vám mohl vlasy zmastit. Já mám vyzkoušené 2-3 šplichy. Také na pleť na obličeji funguje olej poměrně dobře. Kupodivu se velice rychle vstřebává a nezanechává pleť nepříjemně mastnou, pouze hladkou a jemnou. Asi to není pro velmi suchou pleť, ale normální nebo smíšená by mohla být spokojená. Na tělo jsem ho zkoušela jednou a jsem si dost jistá, že by mi vyhovoval také, ale je mi trochu líto si na tělo patlat olej za 760 Kč. Vůně, ze které jsem byla nejdřív trochu v rozpacích, se mi teď zalíbila a mohla bych ji čuchat pořád :)  


Ještě bych mohla říct, že olejíček v pidiflaštičce se vlastnostmi od velkého bráchy nijak neliší. Přestože to vypadá, že je v lahvičce třpytek děsivě velké množství a že se po použití budete třpytit jak upír z Twilightu, není tomu tak. Třpytečky jsou tak maličké, že jsou ve vlasech jen nepatrně viditelné a na pleti dělají jen decentní rozjasnění.


Po skoro 5 měsících používání je lahvička z půlky plná.
Já jsem tedy z Huile Prodigieuse nadšená a myslím, že si po tomto pořídím i další balení. Žádný z olejů (ani Orofluido, které jsem měla dlouho ráda) totiž neměl na mé vlasy tak viditelný účinek jako právě olej od Nuxe.

Hodnocení: 10/10

Máte doma suchý olej od Nuxe? Pokud ne, láká vás ho zkusit?


7 komentářů:

  1. Nemam ho ale musim rict, ze jsi me na nej nalakala, vypada vazne dobre :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám ten pocit, já jsem o něm četla u Moory a od té chvíle jsem ho musela mít. Jsem ráda, že jsem se v něm nespletla.

      Vymazat
  2. Používám ho už několik let a opakovaně kupuju a za mě jako miláček ;)

    Souhlasím ale s tím balením, že to je sice hezké, ale né moc praktické....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, myslím, že nějaká pumpička by byla určitě praktičtější.

      Vymazat
  3. mzslím, že je načase začať pravidelne používať ten, čo mám doma, zatiaľ som ho skúsila len raz a stalo sa mi práve to, čo tebe, že som neodhadla množstvo a premastila si vlasy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napoprvé jde těžko odhadnout, kolik toho oleje vlasy snesou a větší množství udělá opravdu víc škody než užitku :) Na druhou stranu se to dá poměrně rychle vychytat a pak to stojí za to. Alespoň u mě tomu tak bylo. Rozhodně mu dej ještě šanci :)

      Vymazat
  4. On je to asi jediný způsob, jak se s tím rozprašovačem popasovat, takže to tak dělám taky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny krásné komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...